Melatonine wordt vaak voorgeschreven voor patiënten die lijden aan een geestelijke gezondheidsproblemen, of het depressie of schizofrenie, enz.

Echter, als je niet bekend bent met het concept, laten we je begrijpen in leken termen. Er is een kleine endocriene klier, genaamd de pijnappelklier, die het hormoon melatonine scheidt. Het heeft verschillende essentiële functies om te spelen in het menselijk lichaam.

Een van de belangrijkste rollen is het reguleren van de slaap-en waak cyclus. Echter, er zijn enkele negatieve gevolgen als de cyclus niet goed optreedt, die kan gebeuren wanneer er een laag niveau van melatonine in je lichaam. Het resulteert vaak in tal van mentale problemen.

Wat zijn de effecten van melatonine op geestelijke gezondheid?

Onvoldoende melatonine kan leiden tot verschillende mentale problemen. Bijgevolg, vele soorten onderzoek hebben aangetoond dat er een enorme verbetering van de psychologische gezondheid wanneer artsen hun patiënten aanbevelen om melatonine voorraden voor orale consumptie kopen. Het kan verbeteren aandoeningen zoals autisme, angst, hyperactiviteit stoornis, enz.
Laten we eens kijken naar de psychische stoornissen die melatonine helpt te verbeteren.

geestelijke gezondheid

Effect van melatonine op schizofrenie

Schizofreen patiënten lijden aan een slaapstoornis samen met andere problemen zoals hypertensie, hallucinaties, en metabool syndroom, enz.

Onderzoek in de medische veld had positieve resultaten aangetoond wanneer deze patiënten werden blootgesteld aan melatonine supplementen. Dit was omdat de chemische structurering van melatonine inname is vergelijkbaar met de positieve symptomen van schizofrenie.

Dus, de juiste dosering van melatonine kan helpen patiënten ervaren gezonde slaap en, op zijn beurt, verbetering van hun waan stoornis aandoening.

Effecten van melatonine op autistische patiënten

Autistische kinderen lijden aan slapeloosheid. Echter, artsen hebben gezien dat de invoering van melatonine supplementen in hun recept geholpen in de genezing van aanvang slapeloosheid. Het hielp ook bij de verbetering van andere gedragsstoornissen die met autisme worden geleverd.

Dus, ouders die kinderen met autisme spectrum stoornissen of ASD hebben kunnen kopen melatonine tabletten die kruiden. Ze bestaan uit natuurlijke componenten die geen bijwerkingen hebben op de gezondheid van hun kinderen.

Effecten van melatonine op klinische depressie

Studies hebben aangetoond dat patiënten die lijden aan depressie lagere niveaus van melatonine in hun bloed hebben. Echter, mensen die geen klinische depressie bevatten hogere Melatonine niveaus.

Ook, zwangere vrouwen die nam melatonine tabs na chirurgie voor drie maanden niet lijden aan depressie.

Dit toont aan hoe melatonine kan genezen klinische depressie die andere nadelige effecten van depressie ook kan verbeteren.

Effecten van melatonine op angst

Vandaag de dag, velen van ons lijden aan stress als gevolg van verschillende redenen, zoals immense werkdruk, persoonlijke problemen, enz. Zo, artsen adviseren vaak anti-angst medicijnen om te helpen bij het beheersen van dergelijke angstig gedrag.

Artsen voorschrijven ook voor het kopen melatonine leveringen die een staat van ontspanning op consumptie kunnen induceren die, op zijn beurt, kan u helpen kalmeren. Vandaar, melatonine tabs effectief fungeren als anti-angst drugs.

Voorzichtigheid is noodzakelijk…

Gebrek aan melatonine kan ook resulteren in andere negatieve gevolgen zoals hogere bloeddruk, darmziekten, vroegtijdige veroudering van de hersenen, enz. Dus, als u lijdt aan een van deze, u overwegen het nemen van melatonine supplementen. Echter, zorg ervoor dat u eerst het advies van een arts te nemen voordat u begint met de medicatie.