In 1994 ontdekte Dr. Richard Wurtman eindelijk het mechanisme waardoor het menselijk lichaam in slaap zou vallen als een medium van rust. Een paar laboratoria in MIT geformuleerd supplementen die hielp oudere mensen slapen, sinds de synthese van melatonine in hun systeem was gegroeid roestig.

Uiteindelijk, gebruik van melatonine als slaap supplement oogstte een wijdverspreide fan volgende. Echter, Dr. wurtman zelf was afkerig aan zelfmedicatie met melatonine.

Met andere woorden, aangezien melatonine supplementen zijn gemakkelijk verkrijgbaar bij uw dichtstbijzijnde medische winkels, reiken voor hen is zeer eenvoudig. Hoe hoger het gemak, hoe groter het risico verbonden aan de inname.

Melatonine wordt uitgescheiden door Pijnappel klieren die zich net boven het centrum van het menselijk brein bevinden. Het centrum dat de klieren signalen vrij te geven melatonine is bekend als Suprachiasmatic Nucleus of SCN. Blinkers voor afscheiding omhoog gaan in tijden wanneer de natuurlijke lichtniveaus afnemen, dus vragen het lichaam om te rusten voor de dag. Dit is ook een reden waarom melatonine heet ‘ Vampire Hormone ‘.

Een natuurlijke slaap remedie

Dit is hoe circadiane ritmes werken om ons lichaam synchroon te houden. Het hele proces gebeurt organisch. Toch, er zijn exogene redenen die afbreuk doen aan de natuurlijke secretie van het hormoon. Verhoogde blootstelling aan apparaten zoals smartphones, computers, tablets in de late uurtjes, hectische werkschema’s, enz., zijn de meest voorkomende oorzaken van verminderde melatonine secretie.

Als gevolg daarvan toevlucht nemen tot supplementen is een levensvatbaar alternatief. Gecontroleerde doses binnen 0.3-1mg zijn de meeste voorkeur voor de lichte impuls die een verstoorde slaapcyclus vereist.

Maar, men moet rondkijken voordat het nemen van de sprong

Dit is waarom:

1. met behulp van melatonine voor een langere periode van tijd kan leiden tot uw systeem steeds immuun voor de administratie.
2. overmatige hoeveelheden melatonine in het systeem kan leiden tot hormonale problemen, en als gevolg nier-en leverproblemen.
3. ook, langdurig gebruik van melatonine supplementen kunnen verergeren slapeloosheid door het verminderen van de secretie van melatonine.

Daarom, net als elke andere medicinale aanvulling, onbewaakte medicatie met melatonine kan een potentieel gevaar, in de bovengenoemde vormen.

Echter, in situaties waar, een hectische levensstijl is de belangrijkste reden voor slaapniveaus om drastisch Dwindle, u kopen melatonine supplementen over de toonbank in de meeste detaillisten of drogisterijen. Experts normaal moedigen supplement gebruik in combinatie met natuurlijke middelen van het verhogen van melatonine. Enige afhankelijkheid van kunstmatige inductie is niet alleen onverstandig, maar ook schadelijk voor de gezondheid.

Melatonine als een hormoon heeft ook andere functies dan slaap verordening. Het fungeert ook als een verdedigingsmechanisme voor menselijke lichamen, op de volgende manieren:

1. melatonine is een krachtige antioxidant. Het combineert met de negatief geladen atomen van zuurstof en stikstof, en helpt cellulaire schade te beheersen.
2. de eigenschappen als een antioxidant helpen ook om de migraine pijn te beheersen.
3. onderzoek heeft ook aangetoond dat melatonine destructief zijn voor kanker veroorzaken van cellen, als gevolg van zijn vermogen als een antioxidant.
4. het is ook nuttig bij de behandeling van obesitas in combinatie met calcium.

Dus, ongetwijfeld melatonine als een hormoon is een zeer belangrijke die circuleert in ons systeem. Niettemin, het is even belangrijk om te blijven aanwezig in de optimale niveaus in onze bloedbaan.

Terwijl de werking van het systeem kan lopen in een snelheid hobbel op een bepaald punt van de tijd onderbreken van het circadiane ritme, een lichte impuls in de vorm van kunstmatige supplementen kan helpen. Immers, iedereen heeft een goede nachtrust nodig om het werk in hun topvorm te hervatten.

Maar eerst, het is noodzakelijk om een juiste beoordeling van wat supplement inname zou kunnen inhouden. De nadelen, maar weinig, kunnen ernstig zijn.